Info

Inte bara PR

Välkomna till podden Inte bara PR! Vi på kommunikationsbyrån Text100 i Stockholm älskar poddar. Så varför inte starta en själva? Varje avsnitt kommer vi att vara olika som pratar och målet är att ni ska få lära känna oss. Vi kommer att lägga upp korta avsnitt någon gång i månaden och prata om allt mellan himmel och jord (alltså mycket teknik). Vi hoppas att ni tycker om vår podd!
RSS Feed
2018
June
May
April
March
January


2017
November
October
September


2016
July
May
April
March
February
January


2015
December
October
September
July
June
May
April
March
February


Categories

All Episodes
Archives
Categories
Now displaying: 2015

Välkomna till podden Inte bara PR!

Vi är 11 personer som arbetar på kommunikationsbyrån Text100 i Stockholm och vi älskar poddar. Så varför inte starta en själva? Varje avsnitt kommer vi att vara olika som pratar och målet är att ni ska få lära känna oss. Vi kommer att lägga upp korta avsnitt någon gång i månaden och prata om allt mellan himmel och jord (alltså mycket teknik).

Vi hoppas att ni tycker om vår podd!

 

Dec 15, 2015

I detta avsnitt gästas vi av Åsa Wallenrud och Anna Hedlund! Åsa Wallenrud är prylexpert på TV4 Nyhetsmorgon och har bloggen wallenrud.se. Anna Hedlund är journalist och skriver om både teknik och mode, samt har bloggen Stil & Teknik på stilteknik.wordpress.com. Tillsammans ska de starta en podcast och vi har därför anordnat en liten poddskola med tips och trix. Detta avsnitt innehåller en liten förhandsvisning av hur deras podcast kommer att låta, hör och häpna!

Oct 8, 2015

Efter ett strålande danskt poddavsnitt har micken återvänt till Stockholmskontoret. I det åttonde avsnittet av Inte bara PR pratar Isabell och Alexander om de spännande förändringar som skett på kontoret under de senaste månaderna, och om fenomenet socialisering. Sen blev det en del naket också. Och halsdukar.

Sep 10, 2015

I detta avsnitt har vi lånat ut mikrofonen till våra danska kollegor Lea och Martin. De pratar om hur samarbetet fungerar mellan kontoren i Stockholm och Köpenhamn och tar oss med på en tur i yttre rymden. Dessutom bjuder avsnittet på Zlatan, quiz och tips på vilken serie du borde kasta dig över just nu. OBS! Avsnittet är på engelska.

Jul 2, 2015

I det sjätte avsnittet pratar Alexandra och Isabelle om influencers och hur de nya riktlinjerna säger att vi ska arbeta tillsammans med influencers i sociala kanaler. Men det bjuds även på en hel del sidospår som fotboll, båtar och Alexandras mössa från barndomen.

Jun 2, 2015

Femte avsnittet av vår podd tillägnas ämnet praktik! Nuvarande och tidigare praktikanter berättar om sin praktiktid hos oss på Text100 och ger råd och tips till den som funderar på att söka praktik - i synnerhet inom PR och kommunikation. Nyfiken på hur det är att praktisera på en byrå? Lyssna och få reda på mer!

May 12, 2015

I vårt fjärde avsnitt pratar Alexander och Tamara om sina lärdomar från kommunikationsbranschen. De diskuterar huruvida PR är ett universellt yrke eller om det finns skillnader på hur man jobbar med PR i olika länder - med exempel och erfarenheter från sitt dagliga arbete på Text100. Det bjuds även på en hel del skratt och fist bumps i luften. 

Apr 29, 2015

I detta avsnitt pratar Annika och Martin bland annat om internet of things och hur denna utveckling påverkar medie- och kommunikationslandskapet. De tar även upp vikten av målgruppstänkande som är på väg att förändras från hårda, mätbara värden till sociografiska, individanpassade faktorer. Och så handlar det om cyberbrott. 

Mar 27, 2015

Isabell och Isabelle pratar om internationella mässor, nationella events och lokala pressmöten. Hur ser arbetet ut från en kommunikationskonsults perspektiv och vad är viktigt att tänka på när man som företag deltar eller anordnar egna pressmöten?

Feb 6, 2015

Siri och Alexandra pratar om varför Text100 gör en podd, varför vi tycker att poddar är en intressant kanal, men även om problem och möjligheter med att använda podcasts som en plattform för reklam. 

1